Live-ul de joi în comunitatea Parentool

Live-ul de joi înseamnă o serie de întâlniri online, pe instagram, între Petruța Țuligă (fondator & CEO Parentool) și specialiștii din aplicația noastră. Ne-am propus ca pentru acest an că avem mai multe interacțiuni cu părinții din comunitatea noastră din social media.

Este felul nostru prin care încercăm să facilităm accesul părinților la informații de specialitate. Suntem conștienți de faptul că trăim într-o lume în care informațiile din jurul nostru pot deveni copleșitoare, mai ales atunci când acestea vin pe fondul unei anxietăți firești cu privire la creșterea copiilor noștri.

Ne dorim ca live-urile de joi să devină o tradiție pe care să o așteptăm cu drag săptămână de săptămână. Să fie momentul în care simțim că ne conectăm la părinții pe care îi avem mereu în minte atunci când ne gândim cum putem face călătoria lor un pic mai ușoară. Ne-am propus ca această serie de live-uri să-i ajute pe părinți să cunoască specialiștii din aplicația Parentool. Să punem o față, o emoție, o voce pe numele și poza lor. (Petruța Țuligă)

Întâlnirile din seria live-ul de joi:

Intuiție, instinct sau reacție la traumă? cu Ligia Suciu (educator parental și psiholog)

Tema aleasă este complexă, dar necesară fiecăruia dintre noi. În plus, confuzia dintre aceste concepte poate aduce multă vinovăție părinților. Tocmai de aceea, am simțit nevoia de a aduce claritate și liniște părinților prin definirea și explicarea conceptelor. Vei afla din această conversație ce înseamnă, de fapt, intuiția, și faptul că instinctul matern este un mit. Vei putea identifica, de asemenea, care este diferența dintre răspunsul intuitiv și cel venit din traumă.

Somnul copiilor, între mit și realitate cu Cătălina Herăscu (consultant somn)

Somnul copiilor este un subiect foarte întâlnit în comunitatea noastră. Vei afla din această conversație cât de important este somnul părinților și al copiilor, precum și modalități prin care putem crea un echilibru. Am discutat cu Cătălina cât de importantă rutina de somn și la ce să fim atenți în observarea bebelușului.

Febra copiilor – cum reacționăm? cu Alexandra Constantin (medic pediatru)

Febra copiilor este un subiect foarte important pentru părinți, mai ales în primii ani de viață. Vei afla din această conversație ce este febra și cum ar trebui să o gestionăm, în funcție de felul în care se manifestă. De asemenea, Alexandra Constantin oferă informații utile despre tratamentul febrei, metode alternative nemedicamentoase, precum și despre ce înseamnă convulsiile febrile.

Prima vizită la dentist cu Andreea Bina (medic dentist) și Rodica Afrăsinei (psiholog)

Vei afla din această conversație perspective multidisciplinare în care ținem cont atât de partea emoțională, precum și de cea medicală. Am discutat cu Andreea Bina (medic dentist) și Rodica Afrăsinei (psiholog, consilier pentru dezvoltare personală și psihoterapeut de familie în formare) despre ce presupune prima vizită la medicul dentist. De asemenea, vei putea afla de la cei doi specialiști Parentool cum să gestionăm frica (a noastră și/sau a copiilor), precum și câteva exemple concrete pentru a proceda în această situație.

Despre joc și joacă cu Andreea Mihai (consilier parental)

Vei afla din această discuție ce este jocul, cum se joacă cei mici în funcție de vârstă, precum și de ce este atât de important acest aspect în viețile noastre. Andreea a povestit și despre messy play și abilitățile pe care le dezvoltă jocul în viața unui copil. De asemenea, s-a vorbit și despre cum ne jucăm noi, ca adulți, și cum ar trebui să ne raportăm în joaca cu cel mic.

Împărtășește cu prietenii tăi

Autor

Descoperă cursul video
Cele mai frecvente boli ale copilăriei
cu dr. Alexandra Constantin, medic pediatru

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns