Termeni și
condiții

TERMENI SI CONDITII

  1. Utilizarea website-ului si aplicatiei Parentool

Accesarea website-ului si a aplicatiei Parentool in orice modalitate atesta consimtamantul dvs. expres, liber si neechivoc cu privire la continutul integral al Termenilor si Conditiilor.

In situatia in care nu sunteti de acord cu oricare dintre prevederile din acesti Termeni si Conditii, solicitarea noastra este aceea de a nu accesa sau utiliza website-ul, aplicatiile sau orice servicii furnizate de sau prin societatea noastra.

Termenii si conditiile stabilesc modalitatile in care puteti utiliza website-ul si aplicatiile dezvoltate si puse la dispozitie de catre Parentool TPA.

Va rugam sa cititi cu atentie acesti Termeni si Conditii inainte de a utiliza website-ul operat de Parentool TPA sau aplicatia Parentool. Acesti termeni si conditii reglementeaza relatia dintre societatea noastra si dumneavoastra in ceea ce priveste website-ul, serviciile si aplicatiile noastre.

Prin accesarea website-ului, aplicatiilor si serviciilor, atestati ca aveti cel putin 18 ani, ca aveti dreptul sa accesati site-urile, aplicatiile si serviciile Parentool si va asumati intreaga raspundere in ceea ce priveste accesarea si utilizarea acestora.

2. Definitii

In interpretarea Termenilor si Conditiilor, termenii utilizati vor avea urmatoarele definitii:

  1. Parentool TPA – societatea Parentool TPA SRL, cu sediul in Cluj-Napoca, Aleea Peana, nr. 7, Bl. R14, Sc. 2, Ap. 38, jud. Cluj, avand CUI 42067073, si nr. de inregistrare la Registrul Comertului J12/4833/2019;
  2. Aplicatia Parentool – aplicatia dezvoltata in vederea asigurarii unui mijloc de intermediere intre Specialisti si Utilizatori si punerea la dispozitia Utilizatorilor de catre Specialisti a unui continut cu privire la probleme cotidiene;
  3. Website-ul Parentool – website-ul realizat in vederea promovarii aplicatiei Parentool, conceptelor Parentool TPA si altor activitati specific parentool.ro;
  4. Utilizatorii – Persoanele care acceseaza si utilizeaza site-ul parentool.ro, care isi descarca aplicatia Parentool, care isi creeaza un cont in aplicatia Parentool, care se aboneaza la newsletter-ul Parentool si care transmite orice fel de comunicari catre societatea Parentool TPA SRL in ceea ce priveste website-ul si aplicatia dezvoltate;
  5. Specialistii – colaboratori care ofera informatii raportat la solicitarile Utilizatorilor prin intermediul aplicatiei Parentool sau care creeaza continut ce urmeaza a fi publicat pe platforma Parentool

3. Despre Parentool TPA

Parentool TPA a dezvoltat website-ul si aplicatia Parentool. Prin intermediul website-ului si aplicatiei Parentool, utilizatorii vor putea accesa un continut personalizat, in functie de nevoile acestora si vor putea accesa specialiști ai Parentool TPA SRL, care ofera recomandari personalizate in functie de solicitatile utilizatorilor. Website-ul si aplicatia Parentool includ articole de specialitate, video-uri, recomandari de carti, evenimente s.a.m.d.

Prin intermediul aplicatiei Parentool, utilizatorii vor putea contacta Specialisti in mod direct. Toate raspunsurile oferite de Specialisti au un scop informativ si sunt oferite exclusiv in baza informatiilor furnizate de catre utilizatori. Aceste informatii nu reprezinta in nicio situatie operatiuni de diagnosticare si/sau tratament si nici recomandari medicale oferite in temeiul unui consult oferit in cadrul unei unitati sanitare.

Parentool TPA nu este o unitate sanitara care sa furnizeze servicii medicale, iar Specialistii nu sunt angajati al Parentool si nu se poate interpreta ca isi exercita profesia de medic in temeiul unui contract incheiat cu Parentool TPA.

Solicitarea expresa este aceea de a nu lua nicio decizie si de a nu actiona raportat la informatiile primite in cadrul aplicatiei Parentool sau regasite pe website-ul Parentool. Recomandarea este aceea de a va adresa unui medic si de a va prezenta fizic la un medic pentru a primi un diagnostic/tratament.

Parentool TPA este responsabil exclusiv in ceea ce priveste functionalitatea si mentenanta website-ului si aplicatiei Parentool. Parentool TPA nu controleaza si nu intervine in niciun mod asupra serviciilor oferite de Specialisti Utilizatorilor. Activitatea Parentool TPA, in cadrul aplicatiei si in contextul oferirii serviciilor de catre Specialisti, se rezuma exclusiv la asigurarea serviciilor de intermediere.

4. Politica de confidentialitate

Inainte de a continua sa utilizati site-ul nostru web sau aplicatia, este necesar sa cititi Politica noastra de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Puteti accesa Politica noastra de confidentialitate AICI.

Politica de confidentialitate este parte din acesti Termenii si conditii. Motivul pentru care aceasta este prezentata intr-un alt document este tocmai importanta acesteia. Pentru claritate aratam faptul ca relatia dintre societatea noastra si dumneavoastra este suspusa si Politicii de confidentialitate.

5. Drepturile de autor

Continutul publicat pe website-ul si aplicatia Parentool (descarcari digitale, imagini, texte, grafica, sigle si orice alte elemente) este proprietatea Parentool TPA si/sau a partenerilor sai contractuali si este protejat de legile drepturilor de autor. Intreaga compilare a continutului este proprietatea exclusiva a Parentool TPA si/sau a partenerilor sai contractuali.

Utilizatorii au obligatia de a respecta drepturile de autor si drepturile conexe acestora pe care Parentool TPA si Specialistii le detin in legatura cu aplicatia si website-ul Parentool, materialele destinate utilizatorilor si orice alte informatii la care acestia au access prin intermediul aplicatiei sau website-ului Parentool.

Utilizatorilor le este interzis sa utilizeze continutul website-ului si aplicatiei Parentool in alte scopuri decat scopuri personale si in alte limite decat cele expuse in acesti Termeni si Conditii. Orice incalcare a acestei interdictii exprese indreptateste Parentool TPA la actionarea in instanta si realizarea oricaror demersuri necesare in vederea angajarii raspunderii persoanelor responsabile.

Utilizatorilor le este interzis sa posteze, sa puna la dispozitia Specialistilor si a oricaror parteneri contractuali ai Parentool materiale/informatii, in orice format, de natura obscena sau vulgara, abuziva, nelegala sau care sunt susceptibile sa incalce drepturile oricarei persoane. Orice incalcare a acestei interdictii exprese indreptateste Parentool TPA la actionarea in instanta si realizarea oricaror demersuri necesare in vederea angajarii raspunderii persoanelor responsabile.

Incalcarea Termenilor si Conditiilor indreptateste Parentool TPA la suspendarea totala sau partiala a accesului Utilizatorilor la website-ul si aplicatia Parentool. Pentru claritate, acest drept este discretionar si nu presupune nicio formalitate suplimentara, nefiind necesara notificarea utilizatorilor.

6. Aplicatia Parentool

Pentru a utiliza aplicatia Parentool TPA, Utilizatorii isi vor crea un cont, astfel urmand sa aiba acces la serviciile oferite de Specialisti si materialele acestora. In cadrul aplicatiei, raportat la serviciile pentru care opteaza si materialele pe care le acceseaza, Utilizatorii vor primi notificari pe dispozitivele utilizate cu privire la aceste servicii/materiale.

Ștergerea contului creat

Puteți alege să ștergeți contul creat în aplicația Parentool prin a apăsa butonul Dezactivează contul din secțiunea Profilul meu. În eventualitatea în care întâmpinați probleme că rugăm să ne trimiteți cerea de ștergere date pe adresa hello@parentool.ro
Cerereadvs va fi analizată de către noi și veți primi un răspuns cu privire la ștergerea datelor în termen de maxim 72 de ore de la data la care am recepționat cererea dvs. Vă informăm că pot exista situații în care datele dvs nu vor fi șterse, situații în care ne obligăm să vă comunicăm în termenul de 72 de ore imposibilitatea de a șterge datele și temeiul refuzului de a șterge datele cu caracter personal.

Parentool TPA poate derula in anumite perioade etape de testare a aplicatiei Parentool, aspect care va fi adusa la cunostinta Utilizatorilor in scris.

Specialistii ofera si pun la dispozitia Utilizatorilor sfaturi si recomandari cu scop informativ, neputand fi asimilate unui diagnostic / tratament / consult fizic. Aceste sfaturi si recomandari sunt acordate exclusiv in temeiul informatiilor puse la dispoztie de catre Utilizatori.

Utilizatorii sunt unicii responsabili pentru actiunile lor privind informatiile obtinute prin intermediul website-ului si aplicatiei Parentool sau in legatura cu acestea.

In situatia in care un Utilizator constata ca Specialistii nu respecta limitele stabilite prin acesti Termeni si Conditii, acestia vor inceta orice modalitate de utilizare a meaterialelor/informatiilor si solicitam incunostintarea Parentool cu privire la orice astfel de activitate.

  • Experienta personalizata in cadrul aplicatiei Parentool

In cadrul aplicatiei, Utilizatorii pot beneficia de o experienta personalizata. Utilizatorii au posibilitatea de a furniza date solicitate de aplicatie ulterior crearii contului si de a raspunde la o serie de intrebari pentru a avea acces la un continut personalizat in cadrul aplicatiei.

Orice materiale puse la dispozitia Utilizatorilor au scop informativ si nu pot fi asimilate asimilate unui diagnostic/tratament/consult fizic. Aceste sfaturi si recomandari sunt acordate exclusiv in temeiul informatiilor puse la dispoztie de catre Utilizatori.

  • Serviciile si materialele oferite de Specialisti 

Parentool TPA pune la dispozitia Specialistilor aplicatia Parentool in vederea prestarii unor servicii de informare cu privire la diferite teme conform specializarii si cunostintelor acestora. Pentru claritate, Parentool TPA si aplicatiile/site-urile administrate nu sunt furnizori de servicii medicale, nefiind sub incidenta legislatiei din acesta materie. Serviciile oferite de catre Specialisti prin aplicatiile/site-urile administrate de Parentool TPA nu sunt servicii medicale, reprezentand exclusiv informatii oferite in temeiul informatiilor expuse de catre Utilizatori.

Specialistii isi organizeaza modalitatea de prestare a serviciilor prin intermediul aplicatiei Parentool, in limitele prevazut de lege. Parentool TPA nu exercita nicio forma de control cu privire la modalitatea in care Specialistii presteaza serviciile, Specialistii fiind singurii raspunzatori cu privire la serviciile prestate, informatiile puse la dispozitia Utilizatorilor si modalitatea de prelucrare a informatiilor oferite de Utilizatori Specialistilor.

7. Newsletter-ul

Utilizatorii se pot abona la Nwesletter-ul Parentool TPA, situatie in care acestia isi vor expima in mod expres consimtamantul cu privire la o astfel de actiune. Utilizatorii se pot dezabona in orice moment de la newsletter prin trimiterea unei notificari la adresa parentoolro@gmail.com prin apasarea butonului de dezabonare.

8. Plati

Preturile pe care Utilizatorii trebuie sa le achite pentru serviciile/materialele pentru care opteaza sunt exprimate in LEI. Utilizatorii vor achita pretul numai in urma crearii unui cont si achitarii pretului aferent serviciilor/materialelor disponibile.

In cazul in care serviciile/materialele pe care doriti sa o achizitionati nu este disponibila, veti fi notificat cat mai curand posibil.

Parentool TPA are dreptul de a schimba pretul pentru servicii/materiale in orice moment, modificarea devenind aplicabila de la momentul afisarii acesteia pe website-ul sau aplicatia Parentool. Pretul pe care il plateste Utilizatorul este pretul afisat in momentul plasarii comenzii, chiar daca pretul s-a modificat de atunci.

In situatia in care o plata nu poate fi procesata, ne rezervam dreptul de a suspenda serviciile oferite de noi prin intermediul aplicatiei Parentool, fara nicio formalitate prealabila, pana la data la care va indepliniti obligatiile de plata. Intr-o astfel de situatie veti putea beneficia in continuare de servicii doar ulterior achitarii sumelor restante.

9. Raspunderea

Parentool TPA este raspunzator exclusiv in ceea ce priveste functionalitatea website-ului si a aplicatiei Parentool. Avand in vedere ca Parentool TPA nu exercita niciun fel de control cu privire la informatiile/ recomandarile/sfaturile/continutul pus la dispozitia Utilizatorilor de catre Specialisti, raspunderea Parentool TPA nu poate fi angajata in legatura cu aceste activitati.

Parentool TPA nu ofera servicii medicale si nu poate fi considerate unitate sanitara private sau furnizor de servicii medicale in sensul prevederilor Legii nr. 95/2006. Parentool TPA nu raspunde de serviciile si in legatura cu serviciile oferite de Specialisti prin website-ul si aplicatia Parentool si nici de modalitatea in care Utilizatorii folosesc informatiile/materialele regasite in cadrul aplicatiei Parentool sau pe website-ul Parentool.

Utilizatorii inteleg și accepta ca raspunderea Parentool TPA nu poate fi angajata in nicio situatie in care website-ul sau aplicatia Parentool nu functioneaza sau exista deficiente in functionalitatea acesteia.

Parentool TPA si Specialistii nu raspund in nicio situatie cu privire la orice fel de prejudiciu produs ca urmare a furnizarii de catre Utilizator a unor informatii eronate, incomplete sau care nu corespund realitatii.

Prin intermediul website-ului si aplicatiei Parentool, Specialistii ofera raspunsuri exclusiv in scop informativ. Utilizatorii inteleg si accepta ca acestea nu echivaleaza cu un consulta la un medic, un diagnostic, un tratament sau orice actiune pe care o poate exercita un medic in mometul oferirii unor servicii medicale.

Utilizatorii sunt unicii raspunzatori de modalitatea in care inteleg sa utilizeze informatiile la care au acces sau pe care le primesc prin intermediul aplicatiei si website-ului Parentool. Parentool TPA, si Specialistii sunt exonerati de orice raspundere in ceea ce priveste modalitatea in care Utilizatorii dispun de aceste informatii.

Utilizatorii accepta in mod expres ca Parentool TPA nu are nicio obligatie si nu raspunde in nicio modalitate cu privire la serviciile si/sau materialel oferite de Specialisti prin intermediul website-ului si a aplicatiei Parentool TPA. Specialistii sunt singurii raspunzatori pentru orice prejudicii create Utilizatorilor in activitatile desfasurate prin intermediul aplicatiei sau website-ului Parentool.

Utilizatorii inteleg si accepta ca Parentool TPA colaboreaza cu parteneri in vederea asigurarii functionalitatii website-ului si a aplicatiei Parentool. In situatiile in care Utilizatorii sunt directionati catre o alta platforma/un alt website detinut de o alta persoana fizica sau juridica, Parentool nu raspunde de continutul acestor platforme/website-uri sau de orice alte activitati desfsaurate de acestea.

10. Confidentialitate

Parentool, Utilizatorii si Specialistii au obligatia de a pastra confidentialitatea informatiilor la care au acces in cadrul aplicatiei, conversatiilor si a website-ului Parentool si care nu sunt publice.

Nu se considera informatii confidentiale cele care indeplinesc una dintre urmatoarele conditii: se aflau in posesia partii la momentul divulgarii de catre cealalta parte, lucru care trebuie dovedit de partea care se prevaleaza de caracterul non-confidential al informatiilor; inainte sau dupa momentul divulgarii devin publice in alt mod decat prin incalcarea obligatiei de confidentialitate.; sunt aprobate in scris de catre partea de la care provin pentru a putea fi facute publice.

Utilizatorii si Specialistii nu vor divulga nicio informatie confidentiala unor terte persoane, decat in masura in care acest lucru este necesar pentru respectarea obligatiilor contractuale.

Parentool, Utilizatorii si Specialistii pot divulga informatii confidentiale autoritatilor, organelor statului sau organelor judiciare daca aceasta obligatie rezulta din lege sau dintr-o hotarare judecatoreasca. In aceasta situatie, partea care a divulgat informatii confidentiale are obligatia de a informa de indata cealalta parte.

Parentool, Utilizatorii si Specialistii vor lua toate masurile rezonabile pentru a proteja informatiile confidentiale și pentru a evita divulgarea acestora.

11. Forta majora. Cauze exoneratoare de raspundere

Parentool TPA si Utilizatorii nu raspund pentru neexecutarea obligatiilor, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

12. Legea aplicabila

Prin accesarea si utilizarea aplicatiei si website-ului Parentool Utilizatorii sunt de acord ca legile romanesti sa guverneze acesti termeni si conditii sau orice disputa de orice fel care ar putea aparea intre Parentool TPA sau partenerii contractuali si Utilizatori.

13. Litigii

Orice litigii in legatura cu aplicatia si website-ul Parentool si serviciile si materialele in legatura cu Parentool TPA va fi solutionat pe cale amiabila. In situatia in care solutionarea amiabila nu este posibila, Utilizatorii inteleg si accepta ca vor fi competente instantele din Cluj-Napoca, Romania.

14. Revizuirea termenilor si a conditiilor

Parentool isi rezerva dreptul de a actualiza in orice moment termenii si conditiile si continutul site-ului si al aplicatiei. Daca nu sunteti de acord cu noile conditii, puteti inceta utilizarea acestora prin transmiterea unei solicitari in acest sens la urmatoarea adresa: feedback@parentool.ro  dezinstalarea aplicatiei si incetarea accesarii si utilizarii website-ului.

15. Cesiunea drepturilor si obligatiilor de catre Parentool TPA

Parentool TPA are dreptul de a cesiona oricand, fara nicio formalitate orice drepturi si obligatii izvorate din acesti Termeni si Conditii, fara a fi necesar un consimtamant suplimentar de la Utilizatori. Pentru claritate, Prin accesarea si utilizarea aplicatiei si a website-ului Parentool, Utilizatorii consimt anticipat cu privire la orice astfel de cesiune.

16. Comunicarea

Intreaga comunicare cu Parentool TPA este electronica. De fiecare data cand ne trimiteti un e-mail sau vizitati website-ul Parentool sau descarcati si utilizati aplicatia Parentool, veti comunica cu noi. Prin prezenta, consimtiti sa primiti comunicari de la noi. Vom continua sa comunicam cu dvs. prin publicarea de stiri si notificari si prin trimiterea de e-mailuri, dar numai daca ne oferiti consimtamantul dvs.

Puteti sa ne contactati la urmatoarea adresa de e-mail: hello@parentool.ro.