Aplicația Parentool lansează e-book-ul „Cum ai devenit părintele de astăzi?”

Parentool, prima aplicație de parenting din România, lansează pe 1 iunie 2023, un e-book dedicat părinților. „Cum ai devenit părintele de astăzi?” este un instrument complex și practic pentru părinții care își doresc să înțeleagă mai bine care sunt mecanismele și elementele care compun stilul lor de părinte.

După mai bine de 10.000 de interacțiuni între părinții utilizatori Parentool și specialiști, echipa a observat o temă recurentă: cât de importante sunt elementele care te fac părintele care ești astăzi? Astfel, s-a născut primul e-book creat de specialiști Parentool și oferit gratuit comunității de părinți din România și diaspora.

Prin intermediul acestui e-book, părinții vor descoperi că povestea lor a început cu mult înainte de a avea un copil. Acest ebook își propune să-i ajute să găsească piesele lipsă din acest puzzle, precum și acele răspunsuri pe care le căutau sau să răspundă la întrebări esențiale.

E-book-ul este structurat în 3 părți, fiind gândit pentru a sprijini părinții să-și înțeleagă mai bine călătoria ca părinte. Capitolele explorează următoarele întrebări: Ce fel de părinte sunt?; Cum am ajuns părintele de astăzi?, precum și Cum să devii părintele copilului tău? 

Fiecare capitol are o parte teoretică ușor de parcurs, cu informații relevante pentru temele dezbătute, precum și cu exerciții practice pentru autocunoaștere și reflectare. De asemenea, e-book-ul conține și o listă de resurse alese cu grijă de echipa de autori.

Pentru realizarea acestui material, echipa Parentool s-a bucurat de sprijinul și expertiza unor specialiști remarcabili în domeniul sănătății mintale: psihologii Rodica Afrăsinei, Alina Boca, Andrada Lupșe și Petruța Roșu, precum și medicul neurolog pediatru Maria Lupu.


E-book-ul „Cum ai devenit părintele de astăzi?” poate fi descărcat gratuit de pe site-ul Parentool accesând acest link.


Ne-am dorit să-ți aducem aproape informațiile din acest e-book cu speranța că vei reuși să găsești piesele lipsă din puzzle-ul poveștii tale. Să găsești acele răspunsuri pe care le căutai de multă vreme sau întrebări pe care nu știai că e important să ți le pui. Să-ți îndrepți, preț de câteva zeci de minute, atenția spre tine și copilul din tine, căci de acolo pornește și relația cu copilul din fața ta.  (Petruța Țuligă, fondator și CEO Parentool)

Înainte de a ne concentra atenția pe copiii noștri este esențial să ne concentrăm atenția pe noi înșine. Pe noi în rolurile pe care le-am parcurs de-a lungul vieții: copil, adolescent, tânăr adult, copil al părinților mei, adult copil al părinților mei, partener sau parteneră în diverse cupluri pe care le-am format. Toate aceste instanțe ne formează și formează bagajul cu care noi intrăm într-unul dintre cele mai importante roluri ale vieții noastre: acela de părinte. Rol pentru care nu ne pregătește nimeni și context pentru care nu avem niște interpret, nici ghid. (Psihoterapeut, autor „Terapie 1 la 1 cu sinele tău” și Managing Partner la Psylife)

Despre Parentool

Știm totuși că rolul de părinte este o aventură unde de multe ori apar obstacole pe care nu știm cum să le gestionăm. Fie că e vorba de o răceală, un tantrum sau un conflict în cuplu, fiecare zi probabil că e diferită și tot mai provocatoare.

Tocmai de aceea am creat aplicația Parentool, locul unde ai medicii și experții de parenting la un mesaj distanță, oriunde ai merge în lume. Găsești acolo și articole alese cu grijă și o listă cu etapele de dezvoltare prin care trece copilul tău pentru a evita perioadele de anxietate intensă atunci când nu știi dacă face la timpul potrivit ceea ce e normal să facă.

Descarcă aplicația Parentool și alătură-te celor peste 8500 de părinți care ne-au ales drept ghidul lor de încredere.

Împărtășește cu prietenii tăi

Autor

Descoperă cursul video
Cele mai frecvente boli ale copilăriei
cu dr. Alexandra Constantin, medic pediatru

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns